Prohodnost
08.02.2016 08:45:09

Zbog prometne nesreće i dva ?prepriječena? teretna vozila na 258. km autoceste A1 obustavljen je promet između čvorova Zadar I i Zadar II, u smjeru Splita. Vozila se isključuju na čvoru Zadar I i voze obilazno državnom cestom DC56: Islam Latinski-Islam Grčki-Donji Kašić-Donje Biljane- Zemunik Gornji-čvor Zadar II.

Zbog prometne nesreće ?autocestom A3 Bregana-Lipovac, na 67. km (oko 2. km prije čvora Ivanić Grad) ?u smjeru? Zagreba vozi se jednim trakom, usporeno.

?Mokri su i skliski kolnici mjestimice na sjevernom Jadranu, u Istri, ?Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji. Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva 2 i Kikovice. ?Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su povremeni zastoji.
?
Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama:
Zbog karnevalske manifestacije, danas, 8.2. od 12 do 15 sati, povremeno će se prekidati promet na državnim cestama u Kninu DC1 i DC33 - dio Tomislavove ulice, Trg Oluje, ulica dr. Franje Tuđmana i Zvonimirova ulica. Tranzitni promet preusmjerit će se preko Biskupije (ŽC6058).

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

Do 15. veljače zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, moraju voziti s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Podsjećamo vozače da je od 15. studenog 2015. god. do 15. travnja 2016. god. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača). Više informacija: http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zimska-oprema


Početna