Prohodnost
9.10.2015. 6:56:25

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski na većini cesta, osim u Istri i Hrvatskom primorju. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana moraju voziti sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Dionica autoceste A4 Zagreb-Goričan, između čvorova Varaždin i Ludbreg, zatvorena je za sav promet u smjeru Goričana (obilazak je državnim cestama između Varaždina i Ludbrega:čvor Varaždin- DC528 -DC2-DC530-čvor Ludbreg). U smjeru Zagreba promet teče bez posebnih ograničenja.

Zbog radova na autocesti A1 kroz tunel Dubrave vozi se dvosmjerno jednom tunelskom cijevi.

Zbog radova je do 15. listopada 2015.god. zatvorena državna cesta DC1 od Ličkog Petrovog Sela do Prijeboja za teretna vozila iznad 7,5 tona, a od 7 do 19 sati cesta je zatvorena za sav promet. Obilazak za osobna vozila i teretna vozila do 7,5 tona je: Ličko Petrovo Selo - Grabovac - Prijeboj, kroz NP Plitvička jezera. Za teretna vozila iznad 7,5 tona obilazak je: Ličko Petrovo Selo - Grabovac - Karlovac - Duga Resa - Žuta Lokva - Otočac - Borje i obrnuto.

U dane: 9.,10. i 11. listopada povodom održavanja turističko-kulturne manifestacije Kestenijada 2015., promet će teći usporeno kroz grad Kostajnicu i u smjeru graničnog prijelaza.

Do 11. listopada u 18 sati zbog radova uz DC8 u Splitu - ulica Zbora narodne garde kod skretanja za Dragovode i Mejaše, vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.

Za sav promet zatvorena je županijska cesta Kučiće-Radmanove Mlinice (ŽC6166) zbog odrona, a obilazak je lokalnom cestom Omiš-Svinišće-Kučiće (LC67123).

Do 20. listopada od 8 do 16 sati na državnoj cesti DC1 vozi se jednim trakom između Knina i Sinja u mjestu Kijevo.

Zbog radova je zatvorena DC33, Tomislavova ulica u Kninu. Promet teče obilazno: ŽC6080 Vrpolje (kod Knina)-Kovačić-Knin i obrnuto (do 31.10.).

Zbog sanacije oštećenog mosta na potoku Hotnja za sav je promet zatvorena državna cesta DC36 Pokupsko-Sisak na dionici Orleković-Stari Farkašić. Obilazak: Stari Farkašić - Žažina- Velika Gorica - Kravarsko - Pokupsko - Stari Farkašić.

Državna cesta DC10 čvor Sveta Helena-Vrbovec-Gradec zatvorena je od čvora Dubrava do spoja s državnom cestom DC28 u Cugovcu (do 15. listopada u 19 sati). Obilazak je kroz Vrbovec.Početna