Prohodnost
5.3.2015. 23:27:45

U priobalju puše orkanska bura, brojne su ceste zatvorene za sve skupine vozila. Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema. Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

U Hrvatskom primorju, Slavoniji i Dalmaciji kolnici su mokri i skliski od kiše. Snijeg mjestimice pada i u unutrašnjosti Dalmacije, posebice na dionici autoceste A1 između Šestanovca i Vrgorca, a ima ga i na Pelješcu na dionici Orebić-Trpanj (DC414 i DC415). Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorja.

Ukinuti su zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru. Sve skupine vozila mogu prometovati iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci, i obrnuto. Dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica još je zatvorena za sve skupine vozila zbog vjetra, tako da je obilazak za sva vozila starom cestom kroz Gorski kotar (DC3) između čvorova Kikovica i Delnice.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji obilazak za sva vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27) te obrnuto.

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog orkanske bure za sav promet zatvoreni su:

Samo za osobna vozila otvorene su:

Na brzoj cesti DC1 od Dugopolja prema Splitu prometuju samo osobna vozila, zbog prevrnutog terenog vozila. U smjeru Dugopolja zabrana je prometa za sva teretna vozila i autobuse na kat, zbog vjetra. Ostala vozila prometuju obilazno starom kliškom cestom (ŽC6253).

Zimski su uvjeti na cestama:

u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju:
u Lici i Dalmaciji:
Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste:
- ŽC3156 Mala Gorica-Žažina i
- ŽC3229 Bjeljavina-Staro Selo.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Gradac i Soline promet teče jednim trakom, naizmjence, zbog oštećenja kolnika.

Od 05. do 20. ožujka zbog razminiranja zatvara se državna cesta DC38 Pakrac (DC5)-Brestovac (DC51) na dionici Mijači-DC38-DC69-Orljavac kod "Kamenske Striježevice". Promet će se propuštati svakog punog sata po 15 minuta. Razminiranja neće biti nedjeljama i u dane blagdana.

Zbog radova na održavanju kroz tunel Učku do 09.03.2015. godine prometuje se uz posebnu regulaciju prometa.

Početna