Prohodnost
31.7.2015. 17:14:51

Na autocesti A1 na 16. km ?prije čvora Donja Zdenčina, u smjeru Zagreba, na mjestu prometne nesreće vozila su uklonjena ?s kolnika, promet teče ?usporeno ?voznim i preticajnim trakom. Molimo vozače za strpljenje.

Zbog vrlo gustog prometa kolone su:

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog vrlo gustog prometa vozi se usporeno iz smjera Jankomira i Buzina u smjeru naplatne postaje Lučko te iz smjera čvora Lučko u smjeru čvora Ivanja Reka.? Molimo vozače za strpljenje.

Zbog jakog vjetra na dionici autoceste A7 Draga-Šmrika te dionici ?Jadranske magistrale (DC8) Senj-Karlobag ??zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 između južnog portala tunela Svetoga Roka i vijadukta Božići, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Na važnijim cestovnim pravcima promet je srednje gust, a pojačan na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva te tunela Sveti Rok i čvora Posedarje, A3 Bregana-Lipovac, Istarskom ipsilonu, A7 Sveti Kuzam-Šmrika, Ličkoj magistrali (DC1), ?Krčkom mostu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici.

Duž jadranske magistrale(DC8) promet je srednje gust, dok su kraći zastoji mogući na dionicama Rijeka-Senj, ?Zadar-Biograd na Moru-Drage-Pirovac, Vodice-Šibenik-Primošten, Trogir-Split-Omiš, Baška Voda-Makarska-Tučepi i Zaton-Dubrovnik-Soline. Pojačan je promet i na državnim cestama DC106 Novalja-Pag-Posedarje, DC306 Zadar-Nin-Vir, DC66 Opatija-Ičići i Labin-Plomin, DC75 Novigrad-Tar i Umag-Karigador, DC303 Rovinj-Rovinjsko Selo, DC21 Pula-Vodnjan te DC302 Baderna-Poreč.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će sutra od 4 do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Tekst zabrane možete naći na internetskim stranicama HAK-a ( http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/). ?

Zbog radova u čvoru Jankomir (A3) vozila koja se kreću iz smjera Bregane autocestom A3 prema autocesti A2 Zagreb-Macelj (Zaprešić) voze obilazno Ljubljanskom avenijom preko rotora u Ulici Velimira Škorpika s polukružnim okretanjem prema čvoru Jankomir (do 15. kolovoza).

Na državnoj cesti DC414 na Pelješcu kod mjesta Trstenik (od 8. +500 do 12. +500 km) promet teče jednim trakom naizmjence uz regulaciju semaforima, zbog otklanjanja posljedica požara. Kako su na toj dionici mogući kratkotrajni zastoji, molimo vozače za strpljenje.

Državna cesta DC10 čvor Sveta Helena-Vrbovec zatvorena je od čvora Dubrava do privremenog spoja s državnom cestom DC28 u Cugovcu (do 15. listopada u 19 sati). Obilazak je državnim i županijskim cestama kroz Vrbovec do privremenog spoja s državnim cestama DC10 i DC28 u Cugovcu.

Zbog radova za sav promet zatvorene su državne ceste:
Zbog radova vozi se uz privremenu regulaciju prometa na:

IZVANREDNI PRIJEVOZ

30.07. u 22h krenut će izvanredni prijevoz iz Rijeke (Brajdica). Kretat će se na relaciji: D404, Ribarska ulica-Ul.Flumara-Titov trg (DC8)-Ul.F.Račkog-Grobnička cesta-Svilno-Čavle-Soboli-čv.Kikovica (DC3)-čvor Oštrovica (A6)-G.Jelenje-Delnice-Kupjak-Skrad-Zdihovo-Jarče Polje-Karlovac-Riječka ul.-Senjska ul.(DC3)-Ul.I.Meštrovića (DC6)-Ul.Dr.V.Mačeka-Domobranska ul.-Ul.kralja Tomislava-Ul.V.Holjevca-Turanj-Tušilović-Brezova Glava (DC1)-Vojnić-Gvozd-Glina-Petrinja-Sisak-(DC37)-Ul. J.J.Strossmayera (DC37)-Aleja narodnih heroja-Ul.A.Kovačića-Ul.B.Adžije-Ul.O.Keršovanija(ŽC3205)-Novo Selo Palanječko-Stružec(DC36)-Popovača-Voloder-Kutina-Banova Jaruga-Brestača(ŽC3124)-Novska-Stari Grabovac-Okučani-Kosovac(DC5)-Gornji Bogićevci-Nova Gradiška-Ul.kralja P.Svačića-DC51-Staro Petrovo Selo-Batrina-Pleternica(DC49)-Gornji Andrijevci-Sibinj-Bartolovci-Bukovlje-Donji Andrijevci(ŽC4202)-Divoševci-velika Kopanica-Vrpolje-Budrovci-Stari Mikanovci-Ivankovo-vinkovačka obilaznica-Vinkovci-.Mirkovci-Slakovci-Tovarnik (DC46)-Sotin-Opatovac-GP ILok, gdje se očekuje 03.08. u 6h.

31.7. u 22,00 sati krenut će inzvaredni prijevoz na relaciji: ?SLAVONSKI BROD (Đ.Đ.)-preko Sl.Brod(d53)/Ul. Svetog Antuna/-Sl.Brod(D514)-Lijevo Bukovlje(4213)-županijska cesta(Ž420)-Garčin(Ž4202)-Velika Kopanica-Vrpolje-Piškorevci-Budrovci-Stari Mikanovci-Vođinci-Ivankovo-Obilaznica Vinkovci-Stari Jankovci-Petrovci –VUKOVAR
(Ul.Sajmište-Ul.Europske Unije-Frankopanska-A.Stepinca-I.Gundulića)?.Početna