Prohodnost
27.11.2015 09:03:41

Zbog orkanskog vjetra za sav promet ??zatvorene su:

Samo za osobna vozila otvorene su:

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I, skupina).

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama,

Zbog snježnih nanosa zatvorena je za sav promet županijska cesta LC5062 Lič-Lukovo u Gorskom kotaru te županijska cesta ŽC5199 Šušanj-Štirovača u Lici.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski od snijega u Lici, vlažni u Dalmaciji, ?Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme (na zimskim dionicama javnih cesta je i zakonski obavezna).

Na riječkoj obilaznici (A7) zbog radova na čvoru Orehovica za sav je promet zatvoren izlazni krak za Sušak.

Zbog radova na autocesti A1 na čvoru Sveti Rok postavljena je privremena regulacija prometa na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Dana 27. studenog od 08,00 do 16,00 sati zbog radova miniranja na Jadranskoj magistrali (DC8) u Segetu Donjem kod Trogira "Obilaznica Trogira" zatvara se za za sav promet svakog punog sata na 5 minuta.

U dane: 26., 27., i 28. studenog zbog radova na državnoj cesti DC10 Sveta Helena-Vrbovec od 2. +500 do 4. km zatvoren je desni trak te se vozi uz ograničenje brzine.

Zbog neispravnog kanalizacijskog šahta na državnoj cesti DC1 od čvora Zaprešić prema Pojatnom (kod trgovačkog centra West Gate) vozi se jednim trakom usporeno uz privremenu prometnu signalizaciju.

Zbog sanacije klizišta na državnoj cesti DC1 u Krapini vozi se jednim trakom usporeno.

Do 15. veljače 2016. zatvorena je državna cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je DC41 od čvora Vrbovec1 za kružni tok u Vrbovcu (raskrižje sa ŽC3052) do privremenog spoja sa državnim cestama DC10 i DC2 u Cugovcu.

Do 23. prosinca u 18,00 sati za sav promet zatvorena je državna cesta od Dubrovčana do Gubaševa (DC205). Obilazno će se voziti od Tuheljskih toplica (ŽC2155) preko Krapinskih toplica (DC507) do Gubaševa.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i uz dobru vidljivost tijekom dana, zbog zimskog računanja vremena, moraju voziti s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

Podsjećamo vozače da je od 15. studenog 2015. god. do 15. travnja 2016. god. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača).
http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zimska-oprema

Izvanredni prijevozi:

Početna