Prohodnost
27.5.2015. 3:30:10

Zbog bure samo za osobna vozila otvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica u oba smjera (od 03:10h). Obilazak je državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Treba voziti oprezno po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni.

Do 06h, na državnoj cesti DC425 Ploče-Karamatići zbog servisiranja opreme u tunelima Mali Prolog i Kobiljača u smjeru Zagreba vozi se pretjecajnim trakom sa povremenim prekidima prometa od 15min i uz ograničenje brzine od 60km/h.

Zbog radova na zagrebačkoj obilaznici (A3 Bregana-Lipovac) između čvorova Ivanja Reka i Kosnica na mostu Sava (od 39.km do 38. +950 km) u smjeru Bregane, vozi se suženim kolnikom. U vrijeme pojačanog prometa, osobito radnim danima od 7 do 9 sati te od 15 do 17 sati, vozače koji se kreću u smjeru Zagreba molimo da koriste izlaze Kraljevečki Novaki ili Popovec kako bi se izbjegle dodatne gužve.

Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste DC1 između Đurmanca i Krapine, zbog oštećenja kolnika. Zbog opasnosti od urušavanja mosta zatvorena je ŽC3145 Tomašnica-Zadobarje-Karlovac.

Do 2. lipnja do 19,00 sati zbog radova zatvorena je državna cesta DC70 Omiš-Gata na dionici od Zakučca do županijske ceste ŽC6165. Obilazak: Jadranska magistrala (DC8) na dionici Omiš-Stobreč i županijskom cestom ŽC6142 Stobreč-Srinjine-Tugare-Naklice (DC70) i obrnuto.

Zbog vode na kolniku zatvorene su:

Na riječkoj obilaznici do 12.06. 2015. zbog radova na sanaciji pokosa na čvoru Škurinje u smjeru GP Rupa zatvoren je vozni trak te se vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog oštećenja odbojne ograde na 185. km autoceste A1 između čvorova Gospić i Gornja Ploča, u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Na autocesti A1 na čvoru Brinje zatvoren je izlaz u smjeru Zagreba (koristi se čvor Žuta Lokva).

Zbog radova vozi se uz privremenu regulaciju prometa na:
  • autocesti A1 kod čvora Donja Zdenčina, te kroz tunele Grič i Plasinu,
  • autocesti A3 Bregana-Lipovac u čvoru Slavonski Brod istok,
  • autocesti A4 Zagreb-Goričan između čvorova Sveta Helena i Komin, kod tunela Hrastovec, te na vijaduktu Dugi Vrh,
  • autocesti A6 Rijeka-Zagreb u tunelima Pod Vugleš, Javorova Kosa i Tuhobić,
  • Istarskom ipsilonu na dionici Cerovlje - Lupoglav,
  • kroz tunel Učku,
  • na Krčkom i Paškom mostu (DC106).
Do 15. lipnja, zbog radova je zatvorena državna cesta DC2 Našice-Osijek u mjestima Markovac Našički, Jelisavac, Breznica Našička i Koška, osim za vozila lokalnog stanovništva, dostave, autobusnih prijevoza, komunalnih i hitnih službi. Obilazak: DC2-DC515 u smjeru Đakova-DC7 u smjeru Osijeka-DC2 i obrnuto.

Do 01.lipnja 2015.god. zatvorena je državna cesta DC205 Klanjec-Tuheljske Toplice, zbog radova. Obilazak za osobna vozila je cestama: Mihanović Dol-Klanjec-Lučelnica Tomaševečka-Tuheljske Toplice. Obilazak za teretna vozila je cestama: Mihanović Dol-Kraljevec na Sutli-Dubravica-Donja Pušća-Zaprešić.

Do 28. svibnja zatvorena je obilaznica grada Đakova (DC7). Vozi se obilazno kroz grad (Ulica A. Starčevića - ul. A. Hebranga- ul. Nikole Tesle).

Do 27. svibnja zatvorena je državna cesta DC214 na dionici Posavski Podgajci-Gunja. Obilazak: DC214-ŽC4230 (Vrbanja)-ŽC4172 (Drenovci)-DC214, i obrnuto.

Do 6. rujna, svakodnevno od 7 do 18 sati, zbog radova na državnoj cesti DC2 Turčin-Poljana Biškupečka-Gojanec (jugozapadna obilaznica grada Varaždina), na dionici od kružnog toka u Turčinu do raskrižja Poljana Biškupečka, vozi se otežano uz privremenu regulaciju prometa.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Gradac vozi se jednim trakom, naizmjence, zbog oštećenja kolnika.

Do 26. rujna zbog radova na državnoj cesti DC5 Virovitica-Lipik na dionici vodospremnik "Krndija"-Omanovac-Badljevina vozi se jednim trakom uz semafore. Nedjeljama, praznicima i blagdanima radova neće biti.

Početna