Prohodnost
4.9.2015. 9:44:57

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC20 u Legradu vozi se jednim trakom, naizmjence.

Na većini važnijih cestovnih pravaca promet je srednje gust. Povremeno je pojačan promet na gradskim cestama i obilaznicama te duž Jadranske magistrale, osobito na dionici Split-Omiš-Makarska. Vozi se bez posebnih ograničenja, a kraći zastoji su mogući na dionicama cesta gdje traju radovi.

Mokrih i skliskih kolnika ima mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske, Dalmacije i na širem riječkom području. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na cestama u gorju, duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zbog radova na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u tunelu Tuhobić (prvih 200 m), u smjeru Rijeke, vozi se jednim trakom usporeno.

Za teretna vozila iznad 7,5 tona zbog radova zatvorena je državna cesta DC1 od Ličkog Petrovog Sela do Prijeboja (do 14. rujna). Obilazak je Ličko Petrovo Selo - Grabovac - Karlovac - Duga Resa - Žuta Lokva - Otočac – Borje i obrnuto.

Zbog sanacije oštećenog mosta na potoku Hotnja za sav je promet zatvorena državna cesta DC36 Pokupsko-Sisak na dionici Orleković-Stari Farkašić. Obilazak: Stari Farkašić - Žažina- Velika Gorica - Kravarsko - Pokupsko - Stari Farkašić.

Do 15. rujna, zbog radova na državnoj cesti DC2 Našice-Josipovac u mjestima Jelisavac i Koška, vozi se naizmjenično uz privremenu regulaciju prometa semaforima.

Državna cesta DC10 čvor Sveta Helena-Vrbovec-Gradec zatvorena je od čvora Dubrava do spoja s državnom cestom DC28 u Cugovcu (do 15. listopada u 19 sati). Obilazak je kroz Vrbovec.

Do 04. rujna od 7 do 17 sati zbog radova na D28 Cugovec-Haganj, u mjestu Cugovec, vozi se uz regulaciju semafora.


Početna